Sesamzaad is een ongelooflijk veelzijdig ingrediënt. Vanwege de gezonde eigenschappen en karakteristieke smaak wordt het vaak gebruikt in brood, of als topping in Aziatische gerechten. Je kunt ook eenvoudig je eigen tahini (sesampasta) maken. Sesamzaad bevat veel voedingsvezel, wat van belang is voor een gezonde spijsvertering. Daarnaast is het zeer rijk aan ijzer en calcium. IJzer wordt vooral gebruikt voor de aanmaak van hemoglobine, wat zorgt voor het vervoer van zuurstof door het bloed. Calcium is van belang voor gezonde botten. Tenslotte zijn de vetten in sesamzaad grotendeels onverzadigde vetzuren, en deze staan erom bekend dat ze kunnen bijdragen aan een lager cholesterolgehalte.
Ingrediënten: Sesamzaad
Allergie-informatie:
Kan sporen bevatten van: gluten, tarwe, rogge, pinda’s, soja, melkproteïne, lactose en noten
Voedingswaarden per 100 gram:
Energie | 629 Kcal/ 2603KJ |
Vetten, waarvan | 55 g |
Verzadigde vetzuren | 8 g |
Koolhydraten, waarvan | 6 g |
Suikers | 0 g |
Vezels | 3 g |
Eiwitten | 26 g |
Zout | 0,039 g |
Merk: IDorganics